SELECT ISSUE

Romanian Journal of Rheumatology, Volume XXIII, No. 1, 2014
ISSN 1843-0791  |  e-ISSN 2069-6086
ISSN-L 1843-0791
DOI: 10.37897/RJR

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJR has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

ROLUL ECOGRAFIEI MUSCULO-SCHELETALE ÎN DECIZIA DE SCHIMBARE A TERAPIEI LA PACIENTII CU POLIARTRITA REUMATOIDA ÎN TRATAMENT CU ANTICORPI ANTI-TNF ALFA

, , , , and

REZUMAT

Poliartrita reumatoidă (PR) este o afecţiune inflamatorie cronică ce produce leziuni structurale articulare încă de la debut. Evoluţia bolii este influenţată de instituirea precoce a tratamentului remisiv şi monitorizarea atentă a acesteia. Ecografia musculo-scheletală s-a distins în ultimii ani ca fiind o metodă eficientă de detectare a inflamaţiei intraarticulare restante, fiind utilă în determinarea gradului de activitate a bolii. Prezentăm cazul unei paciente cu PR la care examinarea ecografică musculo-scheletală a avut un rol esenţial în decizia de schimbare a clasei de tratament biologic.

Cuvinte cheie: poliartrita reumatoidă, ecografie musculo-scheletală, anticorpi anti -TNF alfa

Full text | PDF